Uusi hinnasto astuu voimaan 1.6.2024

Viime vuonna kerrotut korotukset astuivat Kaupungin vesilaitoksen toimesta voimaan 1.7.2023 ja korotuksia on sen jälkeen tullut 1.1.2024 sekä viimeisin 1.4.2024. Nämä korotukset ovat nostaneet vesiosuuskunnan hankintakustannusta veden osalta 93 % ja jäteveden osalta hieman vähemmän. Korotuksia ei kuitenkaan siirretä suoraan hintoihin, hinnoissa on yritetty seurata Jämsän sekä Mänttä-Vilppulan kaupungin alueen hinnoittelua. Kuluja pyritään säästämään kaikin tavoin, jotta pärjäämme nykyisillä tariffeilla. Viime vuonna vaihdettiin Lahdenkylän pääpumppaamon toinen pumppu sekä useita korjauksia kiinteistöjen pumppaamoissa. Nämä korjaukset ja pumppaamoiden vaihdot on hoidettu vesiosuuskunnan lukuun. Kaikki hallinnolliset kulut, verkoston korjaus sekä käyttökulut katetaan vesiosuuskunnan perimillä perusmaksuilla. Yleisesti perusmaksut ovat korotuksien jälkeenkin kohtuullisia ja jakaa kiinteistökohtaisia riskejä. Esimerkkinä uuden pumppaamon vaihto maksaisi kiinteistön omistajalle 6000-7000 euroa, mikäli pumppuja ei vaihdeta. Uuden pumpun vaihto palaneen tilalle n. 3000-3500 euroa, käynnistysvipan vaihto n. 500-600 euroa. Nämä kustannukset ovat kohtuuttoman kovia yksittäiselle taloudelle, joten palaute korjauksien yhteydessä on ollut myötämielisiä tähän yhteisvastuullisuuteen. Vesiosuuskunnan hallitus toivoo, että käyttäjät kiinnittävät huomioita pumppaamoiden toimintaan eli ylimääräinen käynti (pumppaamo käy vaikka siellä ei ole vettä). Tällöin yhteys päivystysnumeroon 0400-813014. Uusi hinnasto löytyy tältä julkaistu nettisivuilla.